Μυστικά για τέλεια φρύδια

Τα φρύδια είναι πολύ καθοριστικά για την όψη και το ύφος που εκπέμπει το πρόσωπό σου, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο! Μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την εικόνα σου, γι’ αυτό αξίζει να τα φροντίσεις και να αποκτήσεις το ιδανικό σχήμα που ταιριάζει στο πρόσωπό σου. Εμείς μαζέψαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσεις τέλεια φρύδια!

 

 

Το τέλειο σχήμα

Πιθανότατα σε κάθε πρόσωπο ταιριάζει ένα και μοναδικό ιδανικό σχήμα φρυδιών, όμως υπάρχει ένας γενικός κανόνας που μπορείς να ακολουθείς: το πιο παχύ τμήμα πρέπει να ξεκινά ακριβώς στη γέφυρα της μύτης σου, το τόξο να βρίσκεται περίπου στη  μέση και το λεπτό άκρο του θα πρέπει να ξεπερνά ελάχιστα τη γωνία του ματιού σου. Ακολούθησε αυτές τις γενικές οδηγίες και κάνε δοκιμές σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σου.

 

Πώς θα βγάλεις τις τρίχες

Οι ειδικοί προτείνουν το μυτερό τσιμπιδάκι για καλύτερο αποτέλεσμα. Κράτησε το δέρμα τεντωμένο και τράβηξε με μια απότομη κίνηση την τρίχα προς τη φορά της και όχι αντίθετα. Για να μην πονάς, μπορείς να περάσεις πρώτα ένα παγάκι στην περιοχή των φρυδιών. Ξεκίνα σιγά σιγά αφαιρώντας τις τρίχες που περισσεύουν και προχώρα συγκρίνοντας και τα δύο φρύδια. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις εύκολα στο σπίτι, αλλά σου προτείνουμε να επισκεφτείς μία φορά την αισθητικό σου για να σου φτιάξει το σχήμα που ταιριάζει στο πρόσωπό σου κι εσύ να μπορείς μετά εύκολα να το συντηρείς βγάζοντας τις τριχούλες που βλέπεις να εμφανίζονται. Επίσης, οι ειδικοί λένε ότι καλύτερα να βγάζεις τις τρίχες μόνο κάτω από το φρύδι, ωστόσο εάν νομίζεις ότι χρειάζεται και από επάνω, κάνε το με προσοχή, καθώς μπορεί να αλλάξει το σχήμα του φρυδιού και να κατέβει προς τα κάτω, δίνοντάς σου πιο συνοφρυωμένη όψη.

 

Βελτίωσέ τα με μολύβι

Βελτίωσε την όψη των φρυδιών σου με ειδικό μολύβι ή σκιά με ένα πινελάκι. Επίλεξε πολύ πιο ανοιχτή απόχρωση και γέμισε τα κενά ανάμεσα στις τριχούλες, εάν είναι αραιές ή διόρθωσε το σχήμα τους, εάν σου ξέφυγε στην αποτρίχωση. Κάνε μικρές και πολύ απαλές κινήσεις με το μολύβι για να γεμίσεις σιγά σιγά τα κενά.

 

Διάλεξε το σωστό χρώμα

Εάν βάφεις τα μαλλιά σου και ιδιαίτερα εάν αλλάξεις δραστικά το φυσικό σου χρώμα, θα χρειαστεί να προσαρμόσεις και το χρώμα των φρυδιών σου στο κομμωτήριο. Ο ειδικός θα σου προτείνει την ιδανική απόχρωση, που συνήθως είναι λίγους τόνους πιο σκούρα από των μαλλιών σου.