Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για την απολέπιση

Η απολέπιση είναι απαραίτητο μέρος της φροντίδας του δέρματός σου σε πρόσωπο και σώμα και σου χαρίζει με μια απλή κίνηση λαμπερό και καθαρό δέρμα. Μάθε όλα τα μυστικά της και φτιάξε το δικό σου scrub απολέπισης!

Η απολέπιση βοηθά πολύ στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα δείχνει πιο νέα και λαμπερή καθώς τα παλιά κύτταρα απομακρύνονται και νέα δημιουργούνται στην επιδερμίδα σου. Η υφή της είναι πιο λεία και το δέρμα μένει ανανεωμένο. Επίσης, η απολέπιση βοηθά τα προϊόντα φροντίδας να απορροφώνται καλύτερα από το δέρμα σου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απολέπισης, μηχανικής και χημικής. Η μηχανική γίνεται με τη βοήθεια κρυστάλλων ή άλλων στερεών υλικών, ενώ η χημική π.χ. με γαλακτικό οξύ. Ιδανικός είναι ο συνδυασμός μηχανικής και χημικής απολέπισης.

Απολέπιση μπορείς να κάνεις στο πρόσωπο, αλλά και σε όλα το σώμα σου, π.χ. χέρια, πόδια, λαιμό, πλάτη κτλ. ενώ θα βοηθήσει ιδιαίτερα τα τμήματα των ποδιών σου που έχουν σκληρύνει και αφυδατωθεί. Η απολέπιση μπορεί να αποτελεί τμήμα της προσωπικής σου φροντίδας κατά τη διάρκεια του ντους.

Η επιλογή ενός scrub απολέπισης θα πρέπει να βασιστεί στον τύπο επιδερμίδας σου και στο σημείο του σώματος που θα το χρησιμοποιήσεις. Στο πρόσωπο θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική και να χρησιμοποιήσεις απαλή σύνθεση, ιδιαίτερα εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Στο σώμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ειδικά γάντια απολέπισης (λούφα).

Προσοχή, όμως στη σωστή χρήση και εφαρμογή της απολέπισης! Η συχνότητα της απολέπισης στο πρόσωπο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2 φορές την εβδομάδα, ενώ οι κινήσεις που θα κάνεις απλώνοντας το απολεπιστικό προϊόν θα πρέπει να είναι κυκλικές και απαλές, για να μην τραυματίζεται το δέρμα σου. Μετά την απολέπιση, άπλωσε το προϊόν ενυδάτωσης και φροντίδας στην επιδερμίδα σου.

 

Μια απλή συνταγή για σπιτικό scrub απολέπισης προσώπου:

Ανακάτεψε απαλά μία κουταλιά καστανή ζάχαρη, μία κουταλιά μέλι και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος, άπλωσέ το σε καθαρό δέρμα με κυκλικές κινήσεις και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Για το σώμα σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αφροντούς σου και να προσθέσεις χοντρό αλάτι ή άλατα μπάνιου. Βάλτο στο σφουγγάρι σου και κάνε κυκλικές ανοδικές κινήσεις σε όλο το σώμα.