Φροντίδα για τα χέρια σου το χειμώνα

Τα χέρια σου το χειμώνα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες, κρύο, ξηρός αέρας και εναλλαγές κρύου και ζέστης σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους αντίστοιχα. Δες πώς μπορείς να φροντίσεις τα χέρια σου ώστε να είναι βελούδινα όλο το χειμώνα!

 

 

Φόρεσε τα γάντια σου

Ακόμη κι αν δεν κρυώνεις τόσο πολύ, η λεπτή επιδερμίδα των χεριών σου είναι πολύ ευαίσθητη στο κρύο. Τα γάντια την προστατεύουν και τη βοηθούν να μην ξηραίνεται και να μην ερεθίζεται πολύ.

 

Προστάτεψέ τα από τον ξηρό αέρα της θέρμανσης

Φρόντισε για την υγρασία του εσωτερικού χώρου σου όταν έχεις καλοριφέρ ή άλλου τύπου θέρμανση, τόσο για την επιδερμίδα σου όσο και για την αναπνοή σου. Χρησιμοποίησε υγραντήρα ή τοποθέτησε κοντά στο καλοριφέρ μια μικρή λεκάνη με νερό.

 

Ενυδάτωση

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις συχνά τα χέρια σου με μια κρέμα με πλούσια υφή. Διάλεξε κάποια που προορίζεται για την εντατική ενυδάτωση των χεριών στο άρωμα που σου αρέσει και βάζε συχνά, αλλά σίγουρα μετά το πλύσιμο, πριν βγεις έξω και πριν κοιμηθείς.

 

Προστάτεψέ τα όταν κάνεις δουλειές του σπιτιού

Μην ξεχνάς να προστατεύεις πάντα τα χέρια σου όταν κάνεις δουλειές του σπιτιού και χρησιμοποιείς νερό ή απορρυπαντικά. Τα χημικά αφυδατώνουν την επιδερμίδα και την ερεθίζουν, ενώ ακόμη και μόνο το νερό μπορεί να τα κάνει πιο ξηρά. Φόρα πάντοτε ειδικά ελαστικά γάντια και πρόσεξε μην το παρακάνεις με υπερβολικό πλύσιμο χεριών, όταν δεν είναι απαραίτητο.