Πώς θα αποκτήσεις υγιή και λαμπερή επιδερμίδα στο πρόσωπο

Υπάρχουν μυστικά για μια όμορφη επιδερμίδα; Οι ειδικοί απαντούν πως «ναι»! Ακόμη κι αν δεν γεννήθηκες με τα τέλεια γονίδια, υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να έχεις το πρόσωπο και την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι.

 

 

Καθαρισμός – αλλά όσο χρειάζεσαι!

Ο τακτικός καθαρισμός είναι το Α και το Ω μιας υγιούς επιδερμίδας, αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις. Επίλεξε ένα προϊόν συμβατό με τον τύπο δέρματός σου και μη χρησιμοποιείς πολλά και διαφορετικά συστατικά και προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου. Ένα προϊόν που καθαρίζει, αλλά χωρίς να αφυδατώνει το δέρμα σου, αρκεί. Με λίγες δοκιμές θα βρεις σίγουρα αυτό που σου ταιριάζει.

 

Γνώρισε τη ρετινόλη

Τα ρετινοειδή είναι παράγωγα της φυσικής βιταμίνης Α, της ρετιινόλης και μπορούν να βοηθήσουν στην ακμή, στη φωτογήρανση του δέρματος, σε έντονη σμηγματόρροια, να βοηθήσουν την παραγωγή κολλαγόνου κ.α. Μπορείς να ψάξεις για κρέμες ή ορούς που περιέχουν ρετινόλη ή να μιλήσεις με το δερματολόγο σου, εάν αντιμετωπίζεις πιο έντονο πρόβλημα για τοπική φαρμακευτική αγωγή με ρετινοειδή.

 

Ποτέ χωρίς το αντηλιακό σου!

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής και υγείας, αλλά μπορεί να σου προσθέσει ρυτίδες και να δείχνει το δέρμα σου πιο γερασμένο. Φόρεσε πάντοτε το αντηλιακό σου ενάντια στις ακτίνες UVAκαι UVB, με δείκτη τουλάχιστον 30, ακόμη και όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος.

 

Κόψε το κάπνισμα

Το περίμενες, έτσι; Το κάπνισμα δεν βοηθά στην οξυγόνωση του οργανισμού και της επιδερμίδας και σχετίζεται με πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

 

Βρες ισορροπία στη ζωή σου!

Η επιδερμίδα σου καθρεφτίζει τη συνολική σου σωματική υγεία και συχνά και τη διάθεσή σου! Κοιμήσου αρκετά, επίλεξε φρούτα και λαχανικά, ασκήσου και διώξε μακριά το στρες!

 

 

Και μην ξεχνάς ότι το μυστικό για την όμορφη επιδερμίδα είναι ένας συνδυασμός από καλές συνήθειες, επιλογή κατάλληλων προϊόντων, και συνολικά υγιεινό τρόπο ζωής!