5 λάθη στη φροντίδα των μαλλιών σου

Στην προσπάθειά σου να αποκτήσεις όμορφα και λαμπερά μαλλιά, πιθανό να κάνεις ένα ή περισσότερα από αυτά τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη στη φροντίδα των μαλλιών. Διάβασε και δες πώς να τα αποφύγεις για να προστατέψεις τα μαλλιά σου και να τα διατηρήσεις δυνατά και υγιή.

 

Χρησιμοποιείς πολύ ζεστό αέρα στο σεσουάρ σου

Ο πολύ ζεστός αέρας του σεσουάρ αφυδατώνει και ταλαιπωρεί πολύ τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε τη χαμηλή σκάλα στο πιστολάκι ή εάν υπάρχει επιλογή θερμοκρασίας διάλεξε κρύο αέρα και μη φέρνεις το σεσουάρ πολύ κοντά στα μαλλιά σου. Μπορείς να προστατέψεις ακόμη περισσότερο τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας ειδικό προϊόν για προστασία από το πιστολάκι, π.χ. σαμπουάν. Επίσης, καμιά φορά μπορείς να παραλείψεις το στέγνωμα με το σεσουάρ για να δώσεις στα μαλλιά σου την ευκαιρία να ξεκουραστούν.

 

Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα

Η χρήση πολλών προϊόντων στα μαλλιά σου επιβαρύνει πολύ τις τρίχες σου χωρίς να χρειάζεται πραγματικά. Κάνε μια επιλογή από ένα ή το πολύ δύο προϊόντα, π.χ. αφρός και τελείωμα με λακ και μη χρησιμοποιείς ταυτόχρονα αφρό, τζελ, κερί, λακ κτλ. την ίδια στιγμή.

 

Βουρτσίζεις πολύ τα μαλλιά σου

Το συχνό βούρτσισμα μαλλιών ή με τρόπο λίγο σκληρό (!) μπορεί να σπάσει τις τρίχες και να προκαλέσει ψαλίδα. Φρόντισε να βουρτσίζεις απαλά τα μαλλιά σου και αν σπάνε εύκολα βοήθησε την κατάσταση χτενίζοντάς τα αφού τους έχεις απλώσει ένα κατάλληλο conditioner.

 

Τα τρίβεις πολύ με την πετσέτα

Το στέγνωμα με τρίψιμο στην πετσέτα φθείρει τα ευαίσθητα και λεπτά μαλλιά. Προσπάθησε να τα στεγνώνεις ταμποναριστά, χωρίς να τα τρίβεις.

 

Λούζεσαι πολύ συχνά

Το συχνό λούσιμο, ακόμη κι αν σου δίνει μια αίσθηση καθαριότητας, ιδιαίτερα εάν τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά. Ωστόσο, το καθημερινό λούσιμο είναι μια ταλαιπωρία για τα μαλλιά που μένουν αφυδατωμένα. Εάν δεν είναι πολύ λιπαρά ή δεν ιδρώνεις, προσπάθησε να το αποφύγεις και μην ξεχνάς να επιλέξεις απαλό σαμπουάν κατάλληλο για καθημερινό λούσιμο.